Joordens vacature - Joordens Zaden

Predicaat Hofleverancier voor 100-jarig Joordens Zaden

Koning Willem-Alexander heeft besloten het Recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen ”bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier” te verlenen aan Zaadbedrijf Joordens Zaden in Kessel bij gelegenheid van het 100-jarig bestaan. Directeur John Smolenaars is verguld met deze eretitel: “Dit predicaat en ook het feit dat we langer dan honderd jaar bestaan gaan we zeker met trots uitdragen. Het predicaat bewijst dat we mede door onze eigenzinnigheid al een eeuw goed hebben gepresteerd. Joordens is een sterk merk en dat heeft waarde, ook in de toekomst wat ons betreft.”

Joordens Zaden is gespecialiseerd in de productie van zaden van groenbemesters, voedergewassen en rassen. Het bedrijf werd in 1921 opgericht door Sjang Joordens uit Meijel. Hij startte het bedrijf vanuit zijn woning aan de Antoniuslaan in Blerick. Later verkaste de onderneming naar een andere locatie in Blerick om midden jaren zeventig te verhuizen naar de huidige plek in het buitengebied van Kessel.

RAGT
Sinds 1993 maakt Joordens Zaden deel uit van het Franse zaadbedrijf RAGT. Formeel is Joordens sindsdien geen familiebedrijf meer, maar de onderneming kan ook onder de vlag van RAGT nog grotendeels een eigen koers varen. De gerenommeerde researchafdeling R2N van RAGT geeft Joordens de voordelen van een grote organisatie. Hierdoor profiteert Joordens volop van de kennis van de RAGT-groep. Smolenaars: “Het mag duidelijk zijn dat dit van groot belang is voor de toekomstige ontwikkeling van Joordens.”

 

In de afgelopen eeuw ontwikkelde Joordens zich tot een bedrijf dat wereldwijd in meer dan veertig landen actief is. Joordens werkt samen met gerenommeerde universiteiten over de hele wereld. In Neer heeft Joordens een eigen R&D-afdeling, waar het bedrijf onder meer onderzoek doet dat leidt tot gewassen die resistent zijn tegen bepaalde schadelijke aaltjes en bodemschimmels.